субота, 07 лютого 2015 08:31

Семенченко скликає на з'їзд "нову еліту" України

Семенченко скликає на з'їзд "нову еліту" України

Якщо у нас не буде Плану спасіння країни, дива не станеться, скільки б життів ми не віддали на фронті і не поклали сил в тилу. Представникам батальйонів, волонтерських організацій, громадським активістам, які розуміють, куди ми котимося, пропоную зібратися, обговорити ситуацію та зробити перший крок. Адже саме з нього починається шлях у тисячу лі. Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook написав нардеп Семен Семенченко.

Екс-комбат "Донбаса" закликав не затягувати час, та у найближчі кілька днів зібратись у лікарні ім. Мечникова, де він зараз проходить лікування разом з Дмитром Ярошем.

"Що буде далі з Україною? Багато громадян дадуть відповідь "що завгодно лише б це скінчилося". Деякі скажуть "ми переможемо". Хтось відповість "не знаю".

Ми не можемо собі такого дозволити. З Україною пов'язаний зараз складний клубок геополітичних інтересів США, Євросоюзу, РФ і навіть Китаю.

Я вважаю, що всі ці наступи, прихід оппоблока у ВР, теракти, сепаратистські виступи у Харкові та Одесі, переговори в Мінську, Нормандії, у чорта на задвірках - все це тактика. Буде ще й колосальне вкидання грошей в місцеві вибори і зростання інформаційної кампанії до небувалих висот і точкове знищення патріотичних лідерів і пошук "козлів відпущення" усередині системи. Це теж буде тактика. Стратегія - знищення України як держави.

У якому вигляді її бачить Путін - по Дніпру чи в межах ЗУНР, або взагалі не бачить - питання десяте. Яку роль у геополітичних планах Росії, розрахованих на десятиліття, грає знищення нашої незалежності або державності - справа двадцята. Чи допоможе все це Росії врятуватися від системного політичного, адміністративного, демографічного, економічного, культурного колапсу який явно близько - нас взагалі не повинно цікавити.

А що нас має цікавити?

Чи мають нинішні "Еліти", які стоять біля реальних важелів економічної і політичної влади ПЛАН порятунку країни? Чи це просто спроба максимально довго "покерувати" економічними процесами поки ще є де?

А що будемо робити ми? Ті сили, які породив Майдан, але які не здобули поки політичної суб'єктності, не стали новими "елітами"? Реальними захисниками і будівельниками держави Україна?

Нам зараз найбільше довіряє суспільство: добровольцям, волонтерам, цивільним активістами, які не продались за шматок неважливо чого. Треба збиратися і міцно думати. Практика без теорії мертва, бо не має перспективи. Якщо у нас не буде Плану спасіння країни - дива не станеться, скільки б життів ми не віддали на фронті і не поклали сил в тилу.

Представникам батальйонів, волонтерських організацій, громадським активістам, які розуміють, куди ми котимося, пропоную зібратися, обговорити ситуацію та зробити перший крок. Адже саме з нього починається шлях у тисячу лі.

Зібратися пропоную в Дніпрі, в лікарні Мечникова. Тут киснемо ми з Дмитром Ярошем. Думаю, тягнути не має сенсу - протягом кількох днів. Пишіть в приват. Все просто", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, і Семенченко і Ярош перебувають у лікарні з пораненнями.

Зараз ви читаєте новину «Семенченко скликає на з'їзд "нову еліту" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути