четвер, 22 березня 2007 13:26

Сейм Латвії не турбується про нацменшини

Латвійський сейм у четвер відхилив законопроект, згідно якому самоврядування республіки повинні піклуватися про збереження культури національних меншин.

Поправки до закону про самоуправління підготували депутати парламентської фракції "За права людини в єдиній Латвії" (ЗаПЛЄЛ). Автори документа доводили, зокрема, що представники національних меншин є такими ж платниками податків, як і інші жителі країни, і у них повинно бути право на фінансування культурних програм, які реалізуються російською мовою.

Проте за передачу законопроекту на розгляд парламентських комісій проголосували тільки 22 депутати, 23 були проти і 37 утрималися.

Тим часом, як затверджують у ЗаПЛЄЛ, на даний час у більшості міст і районів Латвії культурні заходи національних меншин фінансують у недостатньому обсязі, мало влаштовують Новорічні ялинки на зрозумілому всім нацменшостям республіки російській мові, ще рідше фінансують театральні вистави і концерти, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Сейм Латвії не турбується про нацменшини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути