середа, 30 травня 2012 11:51

Сьогодні о 5 ранку померли сіамські близнюки з Краматорська

Дівчата, які зрослися грудьми, народилися 25 травня в шостій ранку в пологовому будинку № 1 міста Краматорська. Сорокарічна мешканка села Комишеваха, що в 15 км від Краматорська (Донецької області), з'явилася в пологовому будинку вже після того як у неї почалися перейми. Жінці зробили кесарів розтин через вік і неправильне положення дітей. Не думали, що близнюки зрослись, хоча перед операцією зробили УЗД.

Дівчата мали загальну вагу 4,6 кг.

В той же день сіамських близнюків відправили спецмашиною до Донецька. А мати залишилася доліковуватися в Краматорську. Мама написала згоду на їх транспортування. Дівчаток у Донецьку ніхто з родичів не провідував.

Автор: Фото Тетяни Заровної
  У дівчаток зрослися серця
У дівчаток зрослися серця

Мама дівчаток сама має сестру-близнюка, але чекала звичайну двійню. Вона прагнула не розголошувати подію.

Консиліум лікарів у Донецьку спочатку вирішив, що у дівчаток 1 серце на двох і розділити їх неможливо. Подальше обстеження показало, що сердець два, але вони зрослися і мають множинні вроджені пороки.

Близнюки перебували на апараті штучної вентиляції легень, їм проводили інтенсивну терапію. У близнюків була одна на двох печінка, до того ж серця були з'єднані на рівні верхівки.

Вчора стан дівчаток лікарі називали критичним. А вади - не сумісними з життям.

"Будь-які прогнози робити складно", - говорила завідуюча відділенням неонатології обласної дитячої клінічної лікарні Тетяна Іващенко.

Мама близнюків займається сільським господарством. У жінки є старші діти дочка 14 років і син 18 років. Мама встала на облік на 30 тижні вагітності. Пояснює, що їздити в місто на обстеження не могла через важке матеріальне становище. Чоловіка у жінки немає.

Медики не планували робити операцію з розділення сіамських близнюків. Говорили, що в розділеному стані серця дівчаток не зможуть функціонувати. 29 травня стан близнюків погіршився.

 

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні о 5 ранку померли сіамські близнюки з Краматорська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути