четвер, 20 травня 2010 09:04

Ще одна країна визнала незалежність Косово

Ще одна країна визнала незалежність Косово

Сомалі заявило про визнання незалежності Косово. У ноті, спрямованій МЗС Сомалі своїм косівським колегам, наголошується, що уряд африканської країни "знає про важливий внесок, який Республіка Косово вносить у забезпечення стабільності та мирного співіснування на Балканах".

Сомалі стало 69-ою країною, яка визнала незалежність нещодавно утвореного балканської держави. У число інших країн визнали Косово входять США, Канада, Австралія, велика частина країн-членів Євросоюзу і балканських держав. У той же час Росія і Сербія відмовляються вважати Косово незалежним, більш того, Сербія продовжує наполягати на тому, що воно є частиною її території.

Косово в односторонньому порядку заявило про свою незалежність в лютому 2008 року. При цьому ще з 1999 року край, який входив до Республіки Сербія, і має змішане сербсько-албанське населення, перебував під управлінням ООН.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна визнала незалежність Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути