Ексклюзиви
неділя, 21 червня 2020 03:17

Ще одна країна відкрила кордони для українців

Ще одна країна відкрила кордони для українців
Угорщина і Чорногорія відкривають кордони. Фото: Депо

Чорногорія та Угорщина відкрили кордони для українців.

Своїх співвітчизників угорська сторона пропускає без необхідності проходити обсервацію. Від обсервації звільняються ті українці, які в'їжджають у 30-кілометрову зону не більше ніж на добу. А от Чорногорія прийматиме наших громадян лише за наявності негативного результату тесту на коронавірус, заявили на традиційній селекторній нараді в Офісі президента.

З 15 червня громадяни України можуть безперешкодно відвідати Білорусь, Албанію, Ірландію, Сербію та США. Можна також поїхати до Великої Британії, але доведеться дотримуватися 14-денного карантину.

З іншими країнами, кордони яких відкриті для українців з 15 червня, не все так просто. Наприклад, до Німеччини зараз можуть заїхати тільки ті, у кого є дозвіл на роботу або родичі в країні, також потрібно пройти 14-денний карантин. З документами, що підтверджують роботу в країні, відкрито шлях до Данії, Норвегії, Румунії та Швейцарії.

До Болгарії з України можуть поїхати сезонні працівники, але потрібно мати запрошення від роботодавця і трудовий договір, а також результат тесту на коронавірус. Польща готова пускати українців з картою поляка або з дозволом на роботу або проживання. Однак потрібно буде 14 днів посидіти в ізоляції (крім сільгоспробітників). У Фінляндії з умовою самоізоляції можуть потрапити українці з дозволом на проживання.

Планується, що з 1 липня кордони для громадян України відкриють Єгипет і Ісландія. В аеропортах Єгипту людям, які прибувають з країн з епідемією коронавірусу, потрібно буде надати негативний результат тесту, проведеного не більше ніж за 48 годин до вильоту. В Ісландії після прибуття також проведуть тест на коронавірус і потрібно буде відсидіти карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна європейська країна може незабаром стати членом ЄС

Нагадаємо, Чорногорія стала першою країною в Європі, яка повідомила про перемогу над коронавірусом. Перед цим в країні не фіксували нових випадків зараження протягом трьох тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна відкрила кордони для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути