четвер, 05 серпня 2010 11:49

Ще два ресторани зникнуть з Дніпровської набережної

Ще два ресторани зникнуть з Дніпровської набережної

Господарський суд Києва своїм рішенням зобов"язав власників ресторанів "Варенична" і "Хутір" до 7 серпня звільнити займані ними причали на Дніпровській набережній.

Про це повідомляє газета "Діло".

Київська транспортна прокуратура наполягає, що ресторани знаходяться на причалі незаконно, оскільки у компаній відсутні договори оренди земельних ділянок з Київрадою.

Представники ресторанів вважають, що їх заклади не займають як таких земельних ділянок, а використовують лише водні ресурси, тому нічого не порушують. Крім того, у компаній підписані договори з КП "Плесо", яке згідно з рішенням Київради від 22.01.2009 року виконує функції за змістом водних об"єктів.

Суд визнав аргументи прокуратури переконливими і ухвалив рішення на її користь. Наталія Лурьє, PR-директор мережі "Козирна карта", куди входять обидва ресторани, завірила, що на даний момент обидва заклади працюють у нормальному режимі.

На сьогоднішній день за ініціативою транспортної прокуратури з набережній відшвартовані плавресторани "Муракамі" і River Palace.

"До кінця серпня зникнуть всі дрібні дебаркадери, пізніше розбиратимуть великі - такі, як "Баккара", "Мандарин", "Сіртакі"... Їх в буквальному розумінні потрібно розбирати, оскільки інакше неможливо транспортувати", - сказало джерело в Мінтрансі.

Офіційно в прес-службі відомства повідомили, що дати наступного "угону" не знають і направляють в прокуратуру "Ми не розголошуватимемо оперативні дані", - відповіла прес-секретар прокуратури Києва Мирослава Мушка.

На місце може повернутися River Palace, пише газета Сьогодні. Нібито власники домовилися про повернення розважального центру.

Це не заперечує і юрист "Рівера" Андрій Єрашов: "Керівництво ресторану цілком може про щось домовитися". Зараз дебаркадер стоїть на причалі за містом Українка в Трипілля, і, як то кажуть, працює. "Приїжджають машини, музика грає, судно світиться", - сказала мешканка Українки Тетяна Михайлівна. У "Рівері" це заперечують: мовляв, на судні лише чергує охорона, яка і включає світло.

Нагадаємо, минулого четверга міліція конфіскувала найстаріший плавучий ресторан у столиці — "Рівер пелес". Заклад стояв пришвартований біля Набережної за 50 м від Мосту метро. Працював з 1995 року. Окрім ресторану, була дискотека і казино.

"Набережну зумисно розчищають. Є інвестор, який поклав на неї око. Наші ресторани і готелі приберуть, потім тут свої поставлять", — розповів на умовах анонімності працівник одного із плавучих ресторанів біля набережної Дніпра в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Ще два ресторани зникнуть з Дніпровської набережної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути