Ексклюзиви
середа, 04 серпня 2010 15:40

Плавучий "Рівер палац" відтягнули на вугільний причал у Трипіллі

Плавучий "Рівер палац" відтягнули на вугільний причал у Трипіллі

Власники і працівники конфіскованого річкового ресторану "Рівер палац" не фігурують у жодній кримінальній справі. В той же час юристи компанії "Растр-Альфа" намагаються з'ясувати, на якій підставі правоохоронні органи евакуювали судно.

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції юрист підприємства Андрій Єрашов.

"29 липня представники прокуратури оглянули судно, склали протокол. Визнали його речовим доказом по кримінальній справі, суть якої нам невідома. Знаємо лише її реєстраційний номер. Постанови нам не змогли показати. Сказали, що забули узяти з собою. Зараз ми намагаємось ознайомитись з матеріалами справи і зрозуміти чи законно конфіскували наше майно", - каже Єрашов.

"Рівер палац", за словами юриста, стоїть на вугільному причалі в селі Трипілля під Києвом. У найближчий час навряд чи повернеться до Києва. В компанії "Растр-Альфа" скорочують 205 працівників.

Вартість конфіскованого розважального комплексу оцінюють у мільйони гривень. Воно - єдиний актив підприємства. Власники розглядають можливість позиватись до суду із вимогою відшкодувати збитки.

"Рівер палац" стояв поблизу набережної на законних підставах. Ми маємо угоду про оренду 85 метрів причалу з власником цього майна - Регіональним відділенням Фонду держмайна по Києву та області. Платили за це 16 тисяч гривень щомісяця. Комунальному підприємству "Плесо" платили за благоустрій близько 26 тисяч гривень на місяць. Ще 4 тисячі віддавали в якості податку за землю," - розповів Андрій Єрашов.

Голова громадської компанії "Збережи старий Київ" Ігор Луценко розповів про чутки, що ресторани прибирають аби забудувати набережну готелями. Біля пам'ятника Магдебурзькому праву вже зводиться такий об'єкт. Він вважає, що ситуацію на набережній спровокувало бажання чиновників "подоїти" підприємців.

"Набережна - добре місце для отримання грошей. Притягує увагу чиновників, які спеціалізуються на "кришуванні" корумпованого бізнесу", - сказав Ігор Луценко.

На його думку, набережну слід розвивати, як рекреаційну зону Києва. Влаштувати тут велосипедну доріжку, прогулянкові доріжки. Можливо поставити легкі кафе. А ресторани від причалів радить прибрати.

Вони псують історичний ландшафт правого берега Дніпра, який охороняється міжнародною конвенцією.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Плавучий "Рівер палац" відтягнули на вугільний причал у Трипіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути