вівторок, 03 серпня 2010 06:17

Міліція конфіскувала найстаріший річковий ресторан

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Минулого четверга зі входу в ресторан ”Рівер пелес” на набережній Дніпра зняли охорону. Майно закладу внизу на причалі стережуть двоє чоловіків
Минулого четверга зі входу в ресторан ”Рівер пелес” на набережній Дніпра зняли охорону. Майно закладу внизу на причалі стережуть двоє чоловіків

"Набережну зумисно розчищають. Є інвестор, який поклав на неї око. Наші ресторани і готелі приберуть, потім тут свої поставлять", — каже на умовах анонімності працівник одного із плавучих ресторанів біля набережної Дніпра в Києві.

Минулого четверга міліція конфіскувала найстаріший плавучий ресторан у столиці — "Рівер пелес" ("Річковий палац". — "ГПУ"). Заклад стояв пришвартований біля Набережної за 50 м від Мосту метро. Працював з 1995 року. Окрім ресторану, була дискотека і казино.

— Міліція і прокуратура приїхала о 7.45 ранку. Вивели на берег кухарів, офіціантів та охорону. Швартувальні троси зрізали болгарками, судно причепили до двох буксирів і потягли вниз течією, — згадує охоронець закладу, який залишився біля причалу охороняти майно.

За словами очевидців, коли судно відшвартовували, воно гойднулося. Багатотонна маса дебаркадера зірвала кріплення гостьового трапа, вдавила його на берег. Трап побив дзеркала і світильники, обвалив дах пластикової конструкції на причалі.

— Почему забрали ресторан, никто не объяснил. Нагнали "Беркута", всех вывели. Не дали директору даже деньги из сейфа забрать. Страховая бегала, кричала, что нельзя судно отцеплять. Никто не обращал внимания. Персонал остался без работы. Их там примерно 400 человек, — розповідає 23-річна Марина, співробітниця сусіднього ресторану.

Міліція і прокуратура приїхала о 7.45 ранку. Вивели на берег кухарів, офіціантів та охорону

"Рівер Пелес" — другий плавучий ресторан, який конфісковували в липні за наказом транспортної прокуратури. Там пояснюють, що розслідують кримінальну справу за фактом незаконного використання причалів Київського річпорту. Міністерство транспорту обіцяє, що до кінця сезону навігації Дніпром зі столичної набережної приберуть усі плавучі ресторани і готелі.

— Працюємо, але власники і персонал дуже напружені. Кого вивезуть наступного разу, ніхто не знає. Люди шукають роботу, — говорить Вікторія Мєдвєдєва, 33 роки, керівник відділу маркетингу плавучого готелю "Фараон". Цей заклад називають улюбленим готелем Алли Пугачової.

Зі слів 43-річної Світлани Дзюбенко, директора "Фараона", власником причалів є київське регіональне управління Фонду держмайна України. З ним власники "Фараона" уклали договір оренди до 2020 року.

Власники ресторанів збираються відстоювати свої права у суді.

Зараз ви читаєте новину «Міліція конфіскувала найстаріший річковий ресторан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути