понеділок, 12 липня 2010 12:50

У Києві з Набережної виселять всі плавучі ресторани та готелі

У Києві з Набережної виселять всі плавучі ресторани та готелі

Транспортна прокуратура Києва планує до кінця липня прибрати з Набережної всі розважальні заклади та готелі.

8 липня ресторан "Муракамі" вже був відшвартований, Порушено кримінальну справу за фактом незаконного використання набережної. Ресторан, який був відбуксований 8 липня з 2-го причалу Набережного шосе, - тільки початок, попередили в прокуратурі.

Ресторан був оточений представниками столичної міліції та прокуратури. Правоохоронці відрізали баржу від усіх комунікацій, спиляли громовідвід і навіть український прапор, після чого відтягнули ресторан під Рибальський міст.

Адвокат мережі ресторанів "Козирна Карта" Олександр Черних, куди входить "Муракамі", розповів, що вони навіть не отримали постанови про порушення справи.

"Досі нам виразно не пояснили, в чому ж ми "завинили", але забрати баржу не дозволяють. У транспортній прокуратурі кажуть, що ресторан ми можемо поставити в будь-якому іншому місці, але тільки не там", - розповів Черних. За його словами, під час перевезення ресторан пошкодили, керівництво закладу оцінює збитки приблизно в 50 тисяч гривень.

В інших закладах на воді також з тривогою дивляться в майбутнє. "У нас зупинялися Пугачова, Кіркоров, а нас хочуть прибрати", - обурилася дівчина на ресепшені у "Перлині Дніпра".

Як розповіла Наталія Лур'є, співробітниця відділу зв'язків з громадськістю "Козирної Карти", власники всіх закладів на воді (а їх на Набережній близько 20) скоро будуть готувати спільну акцію протесту. Неофіційно ресторатори кажуть, що причина їх виселення в новому інвесторі. Нібито він має види на всю Набережну, і наявні заклади йому заважають.

Нагадаємо, 8 липня правоохоронці без попередження і пред'явлення відповідних документів зняли кріплення судна-ресторану "Муракамі" на Дніпрі в Києві. Після цього дебаркадер був відвезений у напрямку Контрактової Площі.

Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з Набережної виселять всі плавучі ресторани та готелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути