Ексклюзиви
середа, 14 липня 2010 08:12

Генпрокуратура конфіскувала плавучий ресторан

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  У понеділок ресторан ”Муракамі” стоїть пришвартований у Києві біля Гаванського мосту. 8 липня міліція, працівники транспортної прокуратури і Генпрокуратури  демонтували його з набережної Дніпра
У понеділок ресторан ”Муракамі” стоїть пришвартований у Києві біля Гаванського мосту. 8 липня міліція, працівники транспортної прокуратури і Генпрокуратури демонтували його з набережної Дніпра

"Приехала на набережную, а тут облом... Ресторан японской кухни куда-то утащили. Подружка пригласила, хотела угостить", — розповідає киянка Ірина, 27 років.

8 липня з набережної Дніпра в Києві зник ресторан "Муракамі". Він працював на воді. Відвідувачів приймав на борту дебаркадера, пришвартованого до берега. Того ранку з"їхалися міліція, працівники транспортної прокуратури і Генпрокуратури. Заклад закрили, "болгаркою" зрізали державний прапор, громовідвід і швартові. Плавучий ресторан відтягли буксиром.

— Ми пред"явили правоохоронцям постанову суду про незаконність транспортування закладу. Але працівників та адвоката Черних на територію підприємства не пустили, — каже "ГПУ" Олексій Баштовий, речник мережі "Козирна Карта", якій належить "Муракамі".

Після зникнення дебаркадера прийшли працівники ресторану. Компанія молодих людей п"є пиво.

— А что — я теперь без работы? — голосно питає в когось по мобільному колишня працівниця. Минулого четверга власники ресторану розпустили персонал по домівках. Обіцяли повідомити про подальший режим роботи телефоном. На набережній лишився гостьовий трап закладу із солом"яною стріхою в японському стилі, ворота з вивіскою та вулична реклама із переліком страв.

"А что — я теперь без работы?" — питає у когось по мобільному колишня працівниця

— "Муракамі" відбуксирували на базу плавзасобів біля заводу "Ленінська кузня", здали на відповідальне зберігання, — говорить "ГПУ" речник столичної міліції Володимир Поліщук.

Власники "Козирної Карти" стверджують, що під час транспортування судно пошкодили, пробили борт. Збитки оцінюють у 50 тис. грн.

У міській прокуратурі пояснюють, що ресторан конфіскували за наказом Генпрокуратури. Вона розслідує кримінальну справу про незаконне використання набережної. До кінця липня обіцяє прибрати звідти всі ресторани й готелі, пришвартовані без дозволу.

Загалом на Дніпрі в Києві працюють до 30 ресторанів і готелів. Ціни за номери на воді на 25–30% нижчі, аніж за звичайні. Столична влада раніше заявляла, що на час проведення Євро-2012 у готелях на Дніпрі мешкатимуть уболівальники.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура конфіскувала плавучий ресторан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути