Ексклюзиви
субота, 05 березня 2022 19:50

СБУ викрила плани Кремля: намагалися створити нові псевдореспубліки

СБУ викрила плани Кремля: намагалися створити нові псевдореспубліки
СБУ затримала організатора та ключових осіб мережі на Івано-Франківщині. Вони хотіли розхитати ситуацію в тилу. Фото: СБУ

Служба безпеки України зірвала плани Кремля щодо утворення нових "народних республік" на Заході Україні. Про це СБУ повідомила у соцмережах.

До псевдодутворення "Федеративної республіки Україна" мали ввійти наступні області: Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська, Чернівецька, пише СБУ.

"Логіка створення псевдоутворення – розхитати ситуацію в тилу українських військових. СБУ затримала організатора та ключових осіб мережі на Івано-Франківщині. В західних і центральних областях вони мали завербувати понад пів тисячі зрадників. Озброєні сепаратисти мали ліквідувати ключових силовиків і представників влади. Після цього планувалося захопити адміністративні будівлі та проголосити "народні республіки" за зразком так званих "Л/ДНР", а потім об'єднати у нову підконтрольну Росії державу", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал у Гаазі для Путіна та його кола: як відбувається та коли чекати вироку

Спільники заколотника дали покази на нього, з організатором проводяться слідчі дії, повідомляє СБУ. За ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу зраднику та його посібникам загрожує 10 років ув'язнення.

Російська окупаційна влада вже кинула частину кримчан у війну проти України. Люди намагаються не пускати своїх дітей. Лікарні Криму переповнені російськими окупантами. Про це Gazeta.ua розказав Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу, екснародний депутат.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила плани Кремля: намагалися створити нові псевдореспубліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути