Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2022 17:19

Спецтема: Війна Росії проти України

"У Криму окупанти забирають молодь в армію. Люди налякані" - Чубаров

"У Криму окупанти забирають молодь в армію. Люди налякані" - Чубаров
"Люди перелякані у Криму. Не хочуть, щоб їх примусово забирали у російську армію", говорить Рефат Чубаров. Фото: armyinform.com.ua

Російська окупаційна влада вже кинула частину кримчан у війну проти України. Люди намагаються не пускати своїх дітей. Лікарні Криму переповнені російськими окупантами. Про це Gazeta.ua розказав Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу, екснародний депутат.

"Люди перелякані у Криму. Не хочуть, щоб їх примусово забирали у російську армію. Бо розуміють, що їх кидатимуть на материкову частину України. Люди в Криму намагаються не давати будь-якими способами близьких до армії, особливо молодь. Кримчан збирали на збори декілька тижнів тому. Їх вже кинули на війну. На території материкової України є люди з Криму в російській окупаційній армії. Кількість наразі невідома", - говорить Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня українці виграють. Ціна війни для Путіна зростає - що пише про нас світова преса

Російська пропаганда намагається показати, що їх армія нібито "розправляється з бандитами", каже голова Меджлісу.

"Люди цьому не вірять. Ті, хто на нас виходить, кажуть: вони бачать наслідки російських бомбардувань - зруйновані міста, школи. Це посилює у людей в Криму розуміння, що не варто вірити російській пропаганді. Ті, в кого є супутникові антени, можуть дивитися канал "АТР", який відновив свої потужності. Люди дивляться українські канали через YouTube, але це молодші. Старші дивляться телевізор. Але правдива інформація розповсюджується", - наголошує Чубаров.

Багато російських солдатів доставляють у морги Криму, говорить голова Меджлісу.

"Лікарні переповнені. Але точну кількість я не знаю", - каже Чубаров.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «"У Криму окупанти забирають молодь в армію. Люди налякані" - Чубаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути