Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2007 15:41

СБУ "накрила" канал нелегальної міграції

Співробітники управління Служби безпеки України в Києві присікли діяльність міжнародного угрупування, яке незаконно переправляло громадян Китаю через державний кордон України в європейські країни.

Як повідомляє прес-центр УСБУ в Києві, в ході здійснення оперативно-пошукових заходів був викритий і перекритий один з каналів нелегальної міграції.

На околиці столиці в районі Софійської Борщагівки оперативники виявили "готель" для нелегальних мігрантів. Двоповерховий приватний будинок на вулиці Травневої орендувався громадянином Китаю. До нього завозили нелегальних мігрантів з Китаю перед їх подальшою переправкой до Європи.

На момент операції в самому "готелі" співробітники спецслужби затримали 101 громадянина Китаю, які незаконно перетнули російсько-українську межу і не мали відповідних документів, необхідних для перебування на території України.

Затримані нелегали в примусовому порядку депортовані на батьківщину.

Організатори каналу нелегальної міграції, громадянин Китаю і українець, були затримані через декілька днів. При затриманні у них вилучений пістолет "Макаров" і автомат "Калашников" із набоями до них.

Слідчі управління СБУ в м. Києві встановили, що китаєць і киянин діяли за попередньою домовленостю із партнерами за кордоном, від яких за кожного нелегально переправленого китайця отримували винагороду.

Києво-святошинський районний суд Київської області визнав їх винними в незаконній переправці осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.332 Кримінального кодексу), а також незаконному поводженні із зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст.263) і засудив їх до 5 і 4 років позбавлення волі відповідно, пише Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «СБУ "накрила" канал нелегальної міграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути