понеділок, 01 березня 2010 15:22

СБУ не проти легалізації своїх конкурентів

СБУ не проти легалізації своїх конкурентів

СБУ не заперечує проти легалізації приватних детективних агенцій. Про це на прес-конференції заявив заступник начальника управління з питань забезпечення безпеки державних інформаційних ресурсів Георгій Карпов.

За його словами, на сьогодні діяльність приватних детективних агенцій ніяк не регулюється законом, а отже вони, по суті, є поза законом. Окрім того, право на оперативно-розшукову та іншу специфічну діяльність мають лише державні структури, тому оперативно-розшукова і оперативно-технічна діяльність таких агенцій є незаконною також. "Однак, попит на послуги таких агенцій існує, і тому СБУ не проти їх узаконювання, але з чітко визначеними законом повноваженнями", - зазначив він.

Голова прес-служби СБУ Марина Остапенко на прес-конференції повідомила, що СБУ викрила факт незаконного прослуховування високопосадовця Мінвуглепрому.

Співробітники СБУ 2 лютого 2010 р. виявили факт незаконного прослуховування та відеоспостереження в кабінеті начальника одного з управлінь Міністерства вугільної промисловості.

В кабінеті було виявлено та вилучено спецзасоби аудіо- та відеоспостереження. За висновками експертизи, знайдені предмети відносяться до спецтехзасобів негласного зняття інформації.

За фактом незаконного прослуховування чиновника СБУ порушено кримінальну справу за статтею, що передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років.

Нагадаємо, що приватна детективна діяльність дозволена в РФ. В Україні , як правило, детективні агенції реєструються як засоби масової інформації, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «СБУ не проти легалізації своїх конкурентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути