четвер, 27 липня 2006 19:42

Детектив Петров за триста доларів знайшов кота

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Директор Національного детективного бюро Олег Петров у службовому кабінеті
Директор Національного детективного бюро Олег Петров у службовому кабінеті

Тринадцять років на вулиці Деміївській, 41, працює приватна фірма — Національне детективне бюро. Її засновник і директор — 42-річний Олег Петров — колишній міліціонер. Тепер він займається охороною, подружніми зрадами, зниклими безвісти. Якось навіть знайшов кота Барсика.

Рік тому до приватних детективів звернулася заможна 40-річна жінка, попросила знайти кота. Кілька років тому вона поїхала з Києва у двомісячне відрядження і попросила подругу догледіти за своїм котиком Барсиком. Коли повернулася, якось так вийшло, що про кота забула. Потім узагалі переїхала на іншу квартиру. Про Барсика згадала лише через два роки. Той, як виявилося, від подруги давно втік.

Жінка описала прикмети кота: сірий, з чорними плямами, розірваним правим вушком. Залишила колишню свою домашню адресу та адресу подруги.

Детектив спостерігав за квартирами та під"їздами, збирав інформацію в мешканців, з"ясовував, у кого із сусідів удома живе сірий кіт. Через якийсь час таки впіймав біля будинку дуже подібного за описом кота. Дуже худого, облізлого, зачуханого. Олег Петров признався "ГПУ", що не був певний, чи той це кіт. На "очній ставці" з котом жінка впізнала в ньому Барсика. Розплакалася, обійняла, взяла на руки й помчала додому, залишивши на столі $300.

Головний прибуток Національне детективне бюро отримує від охорони. Зараз під їхнім наглядом 300 об"єктів: столичні квартири, магазини, склади. Охороняють навіть кілька фермерських господарств у Київській області.

— Це у фільмах детектив — романтична професія, — чухає потилицю Олег Петров. — Насправді наша робота відрізняється від міліцейської лише вищою оплатою. Ще деколи бувають такі завдання... Ну, от як із тим Барсиком, — сміється Олег.

Раніше оперативники МВС називали нас "нахлібниками"

Майже всі підлеглі Петрова — колишні міліціонери. Та й саме приватне детективне бюро з вулиці схоже на райвідділок — залізна огорожа, автостоянка. Правда, стоять тут не "жигулі" з "бобиками", а великі чорні джипи. Біля них  снують чоловіки в чорних комбінезонах.

Щоб зайти в агентство, треба подзвонити у двері й повідомити в домофон причину візиту. Гостя зустрічає й проводить кремезний чоловік. Проходимо повз бухгалтерію, два "офіси" для детективів, до кабінету директора. Коридор темний, вузький. Знову згадуються міліцейські відділки.

— Із МВС ми не конкуруємо, — каже детектив. — Я намагаюся допомагати колишнім колегам. Буває, люди пишуть заяву до міліції, а приходять одночасно й до нас. Раніше оперативники МВС називали нас "нахлібниками", нібито ми перешкоджаємо їм працювати. Але останнім часом ми просто не встигаємо сваритися з міліцією — так часто в них змінюються начальники райвідділів.

Часто детективи розшукують безвісти зниклих. Кажуть, агентство дає стовідсоткову гарантію, що хоч тіло, але знайдуть. Вартість такої послуги "стартує" від $200. А от подружніми зрадами займатися не люблять — кривляться й називають їх "копирсанням у брудній білизні". Втім, якщо клієнт платить гроші... Ціну послуги Олег Петров називати не хоче. Каже, все залежить від тривалості роботи та залученої техніки.

Олег Петров запевняє, що агентство всі справи доводить до завершення, але не за всі береться. Якщо впевненість у розкритті "50 на 50", такі замовлення ігнорують: імідж важливіший за гроші.

Зараз агентство веде 20 розшукових справ — боржники, безвісти зниклі та інше, про що детективи говорити відмовляються. Мінімальна вартість послуги — 100 гривень. За цю суму вам роздобудуть потрібну адресу, номер телефону. А про найдорожче замовлення Олег Петров знову не хоче говорити. Заперечливо махає руками і каже, що від здивування "у киян очі повилазять".

Зараз ви читаєте новину «Детектив Петров за триста доларів знайшов кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути