четвер, 27 березня 2008 19:34

Сажу почали трусити механізовано

Селами Сосницького району Чернігівщини їздять машини і пропонують за 35 грн механізовано потрусити сажу через димохід. Господарі погоджуються — не треба бруднитися й у хаті чисто.

— Апарат цікавої конструкції: у великому бідоні відрізане дно, прикріплений моторчик, — описує 53-річна Віра Душик із села Волинка. — Чоловік драбиною заліз на дах. Поставив бідон на димохід. Потім зверху великим поліетиленовим мішком щільно обв"язав димохід і бідон. Як все було готово, його напарник ввімкнув пристрій у розетку. Ми відкрили трубу біля печі. За п"ять хвилин сажу видуло через горло бідона на вулицю.

Нині сажотрусів у районі багато. Працюють бригади з Чорнотич, Кудрівки. До Авдіївки приїздять із сусіднього Борзнянського району. Ходять дворами і пропонують свої послуги.

— На нашій вулиці багато хто скористався таким способом, — говорить пенсіонерка Антоніна Желнова, 62 роки. — Донька запропонувала й мені записатися в чергу. Але ще до того, як приїхала машина, під"їхали хлопці на мотоциклі і запропонували зробити те саме. У черзі на машину я була тридцять п"ятою.

Дехто з селян не задоволений роботою сажотрусів. Кажуть, що трохи сажі все ж залишається. Але від послуги майже ніхто не відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «Сажу почали трусити механізовано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути