вівторок, 29 червня 2010 13:43

Саудівцям заборонили брати шлюб з іноземцями

Саудівцям заборонили брати шлюб з іноземцями

Громадянам Саудівської Аравії обох статей заборонили укладати шлюби з іноземцями.

Дорадчий орган королівства - Рада Шури - прийняв закон, згідно з яким на осіб, що вступають у шлюб з іноземцями, накладатимуть штраф розміром до 100 тисяч ріалів (27 тисяч доларів), а також вони втратять право на отримання кредитів у банках.

Є, однак, категорія підданих, яких цей закон не стосується. Це міністри, службовці королівського двору та канцелярії принца, кабінету міністрів і Ради Шури, вищі співробітники міністерства закордонних справ, міністерства оборони, міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, королівської охорони, розвідки і підприємств оборонної промисловості. Вони зможуть вступати в шлюби з іноземцями, але тільки з дозволу монарха.

Ісламське королівство відоме своїми жорсткими і навіть екзотичними для сучасного світу законами, особливо тими, які регулюють взаємовідносини між чоловіками і жінками. Там, подібно Ірану, діє спеціальна "релігійна поліція", співробітники якої мають право зупиняти на вулиці пари і цікавитися, чи справді чоловік і жінка перебувають у шлюбі або є о близькими родичами.

За сексуальні злочини в Саудівській Аравії може застосовуватися смертна кара, а за користування мобільним телефоном у школі - тілесні покарання.

MIGnews, NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Саудівцям заборонили брати шлюб з іноземцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути