четвер, 21 січня 2010 09:28

В Саудівській Аравії школярці присудили 90 ударів батогом за мобільник

В Саудівській Аравії школярці присудили 90 ударів батогом за мобільник

Суд в Саудівській Аравії засудив 13-річну школярку до 90 ударів батогом і арешту на два місяці за те, що вона прийшла в школу з мобільним телефоном.

Інцидент відбувся в місті Ель-Джубайль на сході країни. В Саудівській Аравії ученицям шкіл для дівчат заборонено користуватися телефонами в учбовому закладі. Дівчинку, яка порушила заборону, зловила і відлаяла директор школи. Учениця нагрубила їй і отримала покарання, яке виявилося жорстокішим, ніж заходи, які вживають по відношенню до деяких грабіжників.

У Саудівській Аравії діють норми мусульманського шаріату. Покарання, що відповідає цим нормам, може призначатися за різного виду правопорушення. Так, в країні вважається злочином подружня зрада.

Три роки тому 16 учнів у віці від 12 до 18 років отримали від 300 до 500 ударів батогом кожен за те, що проявили агресію по відношенню до своїх вчителів, пише Daily Mail.

GZT

Зараз ви читаєте новину «В Саудівській Аравії школярці присудили 90 ударів батогом за мобільник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути