середа, 19 травня 2010 14:44

Саудійка побила поліцейського, який "застукав" її з хлопцем

Саудійка побила поліцейського, який "застукав" її з хлопцем

Представник релігійної поліції Саудівської Аравії нещодавно постраждав під час виконання службових обов'язків.

Полісмен зупинив молоду пару, що гуляла по Луна-парку в місті Хуфуф Мубараз, щоб розпитати, чи є вони близькими родичами. Чоловікам і жінкам, які не перебувають у шлюбі або близькій спорідненості, згідно з законами Саудівської Аравії, забороняється перебувати разом.

Яким було здивування служителя відомства із заохочення чесноти і запобігання пороку (так називається саудівська релігійна поліція), коли молода жінка, замість того щоб відповісти на запитання, раптом на нього напала.

На відміну від своєї супутниці, юнак виявився більш поступливим - почувши питання, він одразу знепритомнів. Причини нездужання, залишились незрозумілими.

А ось дівчина накинулася на представника влади і стала бити його по спині. Причому напад було настільки агресивним і тривалим, що поліцейський у кінцевому рахунку опинився в лікарні.

Влада Саудівської Аравії інцидент ніяк не прокоментувала.

Якщо жінку звинуватять у нападі на поліцейського, їй може загрожувати тривалий тюремний термін або побиття. Хоча громадська думка, схоже, на її боці.

Саудівський борець за права людини Уоджіха аль-Хувейдер заявив, що люди по горло ситі цими релігійними поліцейськими. За його словами, побачити протест від жінки - багато що значить. Правозахисник вважає, що поки це тільки початок. Далі буде більше.

За місцевими законами, жінки в Саудівській Аравії не можуть з'являтися в громадських місцях з чоловіками, їм заборонено водити машини. Вони не можуть розлучитися, успадковувати майно.

The Daily Mail, NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Саудійка побила поліцейського, який "застукав" її з хлопцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути