понеділок, 09 листопада 2009 08:33

Саркозі брав участь у руйнуванні Берлінської стіни (ФОТО)

  Фотографія, опублікована Ніколя Саркозі на своїй сторінці в Facebook
Фотографія, опублікована Ніколя Саркозі на своїй сторінці в Facebook

Президент Франції Ніколя Саркозі 8 листопада за допомогою сервісу Facebook розповів, що 20 років тому брав участь в руйнуванні Берлінської стіни.

Французький лідер написав, що вранці 9 листопада 1989 року він зрозумів, що ситуація в Німеччині різко міняється, і негайно відправився до Західного Берліну разом з Аленом Жюппе (згодом - прем"єром Франції).

Там, неподалік від Браденбургських воріт, вони потрапили на мітинг, учасники якого чекали швидкого падіння стіни. Серед демонстрантів вони зустріли Франсуа Фійона (нинішнього французького прем"єра) і разом пішли до "Чекпойнт Чарлі". Перейшовши на східну сторону Берліну, французи озброїлися кирками і разом з жителями міста ламали стіну, що розділяла місто.

Як пише французька газета LeFigaro, запис в блозі Саркозі багато експертів вже назвали суперечливим. Зокрема, журналісти відзначають, що вранці 9 листопада ніхто - ані в Парижі, ані в Берліні - не міг передбачити швидкого падіння Берлінської стіни. Крім того, за словами деяких очевидців, на західній стороні "Чекпойнт Чарлі" того дня не було демонстрації, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі брав участь у руйнуванні Берлінської стіни (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути