вівторок, 13 жовтня 2009 16:16

Саркозі критикують за просування сина

Саркозі критикують за просування сина
Видатні французькі політики звинуватили президента країни Ніколя Саркозі в кумівстві після того, як його син, 23-річний Жан Саркозі, став єдиним кандидатом на посаду голови державного агентства EPAD, що управляє найбільшим у континентальній Європі діловим центром La Defanse.

Про це у вівторок, 13 жовтня, повідомила британська газета The Independent.

Сеголен Руаяль, яка програла Саркозі-старшому президентські вибори, виступила з різкою критикою цього висунення і заявила, що сумнівається "чи залишається Франція республікою".

Глава центристської партії Союз за французьку демократію Франсуа Байру порівняв те, що відбувається ,з часом занепаду Римської імперії.

Крім того, проти виступили також і деякі політичні союзники Саркозі. Як зазначає газета, кампанія протесту розгорнулася на багатьох сайтах в інтернеті і у французькій пресі.

Супротивники Саркозі звинувачують його в тому, що висунення сина є першим кроком в його просуванні до високих посад, у тому числі і до найвищого посту в країні. Вони нагадують, що сам глава держави до того, як став президентом, очолював EPAD.

Прем"єр-міністр республіки Франсуа Фійон заявив Le Figaro, що посада, на яку претендує син Саркозі, виборна. Його не призначать на неї, а він пройде через усі встановлені згідно з законом процедури.

Сам Жан Саркозі заявив, що він має стільки ж прав зайняти цю посаду, як і всі інші громадяни країни. "Не більше, але і не менше", - зазначив він.

Заснований в 1958 році діловий центр La Defanse можна порівняти за своїми розмірами з лондонським Сіті. У цьому комплексі хмарочосів трудяться понад 150 тисяч осіб, у ньому розташовано штаб-квартири 2500 компаній.

Жан Саркозі навчається на другому курсі правового факультету університету. Раніше його було обрано депутатом генеральної ради департаменту О-де-Сен, в якій розташований комплекс La Defanse. Спостерігачі зазначають, що саме підтримка ради дозволила Жану Саркозі висунути свою кандидатуру.

Вибори глави EPAD, нинішній керівник якої залишає свій пост у зв"язку з досягненням 65-річного віку, відбудуться 4 грудня 2009 року.

У Ніколя Саркозі троє синів - П"єр і Жан від першого шлюбу, а також дев"ятирічний Луї від шлюбу з другою дружиною Сесілією. Двадцятитрирічний П"єр - музичний продюсер і реп-музикант. Молодший Луї ходить до школи в Дубаї, де він живе зі своєю матір"ю та її новим чоловіком Рішаром Аттіасом, сообщает Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі критикують за просування сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути