вівторок, 20 листопада 2007 11:36

Саакашвілі піде у відставку протягом тижня

Саакашвілі піде у відставку протягом тижня
Президент Грузії Михайло Саакашвілі, який має намір взяти участь в дострокових президентських виборах на початку січня, піде у відставку у проміжку між 21 і 26 листопада, повідомив у вівторок журналістам голова Центральної виборчої комісії Леван Тархнішвілі.

"Згідно конституції Грузії, позачергові президентські вибори повинні бути призначені не пізніше 45 днів з дня відставки глави держави, що діє. У свою чергу, кандидати в президенти повинні бути офіційно названі за 40 днів до виборів", - сказав Тархнішвілі.

За його словами, якщо вибори орієнтовно відбудуться 5 січня 2008 року, то чинний президент Грузії, який заявив про бажання брати участь у виборах, має піти у відставку між цими двома термінами, тобто між 21 і 26 листопада.

У разі відставки президента Грузії, згідно конституції, повноваження глави держави автоматично переходять до спікера парламенту країни.

Про бажання брати участь у президентській гонці офіційно заявили вісім грузинських політиків. Серед них чинний президент Михайло Саакашвілі, лідер Лейбористської партії Шалва Нателашвілі, кандидат від об"єднаної опозиції бізнесмен Леван Гачечиладзе, бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі, лідер Партії "зелених" Грузії Гіоргій Гачечиладзе, лідер політичного руху "Імеді" Ірина Сарішвілі, колишній заступник прем"єр-міністра Грузії в 1994-1995 роках Автанділ Маргіані, лідер "Партії майбутнього" Гія Маїсашвілі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі піде у відставку протягом тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути