четвер, 31 січня 2008 09:27

Рудольф Джуліані офіційно відмовився від передвиборних перегонів

Як і передбачалося раніше, республіканець Рудольф Джуліані офіційно оголосив про відмову від подальшої боротьби за пост президента США. Виступаючи в середу в бібліотеці Рональда Рейгана в місті Сімі-Веллі (штат Каліфорнію), колишній мер Нью-Йорка подякував своїм прихильникам і в ситуації, що склалася, закликав їх голосувати за сенатора з Арізони Джона Маккейна. Саме Маккейн став переможцем первинних партійних виборів, що відбулися напередодні в штаті Флорида, де 63-річному Джуліані не вдалося заручитися підтримкою електорату, достатньою для продовження участі в перегонах.

За словами колишнього мера найбільшого міста Сполучених Штатів, Джон Маккейн – "найбільш компетентний кандидат на посаду наступного верховного головнокомандуючого" в США. Сам Маккейн, що стояв поряд з Джуліані під час його виступу, визнав, що колишній суперник – його "сильна права рука і партнер". "Ця людина – герой національного масштабу, і я пишаюсь його дружбою", – додав 72-річний Маккейн, маючи на увазі заслуги Джуліані у ліквідації наслідків терактів 11 вересня 2001 року.

Після сходу Джуліані, що вважався свого часу фаворитом перегонів, з передвиборної дистанції, боротьбу за право висунення своєї кандидатури на президентських виборах у стані республіканців продовжують Маккейн, колишній губернатор Массачусетсу Мітт Ромні, екс-губернатор Арканзасу Майк Хакабі і аутсайдер гонки, конгресмен з Техасу Рон Пол. Лідерами гонки оглядачі вважають Маккейна і мультимільйонера Ромні. Офіційне ім"я кандидата на виборах, призначених на 4 листопада цього року, буде назване на загальнонаціональному партійному з"їзді, який пройде у вересні в Міннеаполісі (штат Міннесота), повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Рудольф Джуліані офіційно відмовився від передвиборних перегонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути