вівторок, 24 квітня 2007 08:34

Руаяль закликала Байру об"єднається проти Саркозі

Кандидат в президенти Франції Сеголен Руаяль закликала Франсуа Байру, який програв в першому турі, підтримати її в другому турі виборів. Про це вона заявила, виступаючи на прес-конференції в одному з міст на сході країни.

С.Руаяль повідомила, що вона готова до відкритого, публічного діалогу з Ф.Байру з метою вироблення сумісної тактики протистояння Ніколя Саркозі в другому турі виборів президента.

"Я приймаю на себе відповідальність за перший крок до примирення і чекаю у відповідь реакції від Ф.Байру", - заявила С.Руаяль.

У голосуванні першого туру президентських виборів 22 квітня ц.р. прийняли участь 84,6% французьких виборців, передає Associated Press. За підсумками обробки 100% бюлетенів колишній міністр МВС, кандидат партії "Союз на підтримку народного руху" Ніколя Саркозі отримав 31,11% голосів виборців, а його основний конкурент, кандидат від Соціалістичної партії Сеголен Руаяль - 25,84%. Глава центристського "Союзу за французьку демократію" Франсуа Байру набрав 18,55%, лідер украй правого "Національного фронту" Жан-Марі Ле Пен - 10,51%. Всього у виборах взяли участь 12 кандидатів. Н.Саркозі і С.Руаяль вийшли в другий тур виборів, запланований на 6 травня, повідомляє РБК.
Зараз ви читаєте новину «Руаяль закликала Байру об"єднається проти Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути