четвер, 28 грудня 2017 14:36

Розстріли на Майдані: розповіли, хто наказав снайперам стріляти

Розстріли на Майдані: розповіли, хто наказав снайперам стріляти
Команду відкрити вогонь снайперам по майданівцях дав екс-командувач внутрішніми військами Станіслав Шуляк, стверджує колишній нардеп Андрій Сенченко / фото: 112 Украина

Колишній командувач Внутрішніх військ України Станіслав Шуляк давав команду снайперам стріляти по мітингувальниках на Майдані.

Про це заявив колишній народний депутат Андрій Сенченко на засіданні суду у справі про держзраду втікача-президента Віктора Януковича, передає Цензор.

"Цього дня мені подзвонив перший заступник командувача Внутрішніх військ України Сергій Конопляник. Ми з ним давно знайомі. Він мені подзвонив рано-вранці, попросив підійти на перехрестя Садової і Грушевського", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Януковичем: військовий розповів, як росіяни захоплювали об'єкти в Криму

Сенченко розповів, що зустрівся із Конопляником і пішов у сквер.

"Десь о 9-й ранку з правого під'їзду Кабміну вийшла група, ланцюжком, хлопців у чорній формі. У руках у них були довгі футляри. Він сказав, що Шуляк дав наказ снайперам виходити на Європейську площу. Ми спостерігали, як вони спускалися. Була команда - якщо хоч хтось похитнеться у шеренгах Внутрішніх військ, стріляти на враження в мітингувальників", - наголосив Сенченко.

Адвокат екс-президента Віктора Януковича, якого обвинувачують у державній зраді, Віталій Сердюк під час допиту звинуватив командувача Військово-морськими силами України Ігоря Воронченка в анексії Криму. Віталій Сердюк кілька разів ставив запитання Воронченку, чому він як командир військової частини на той час не протидіяв агресії росіян.

Зараз ви читаєте новину «Розстріли на Майдані: розповіли, хто наказав снайперам стріляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути