вівторок, 05 листопада 2019 09:29

Розслідування справ Майдану зупинять

Розслідування справ Майдану зупинять
Фото: з відкритих джерелРозслідування справ щодо Майдану призупинять.

Розслідування злочинів, пов'язаних із протестами у 2013-2014-х на Майдані, тимчасово призупиниться через велике навантаження на ДБР.

Про це глава Державного бюро розслідувань Роман Труба написав у колонці на "Українській правді".

Він пояснює це тим, що з 20 листопада усі справи, які раніше розслідувала прокуратура, перейдуть до інших правоохоронних органів. У тому числі до ДБР, де "катастрофічно не вистачає слідчих".

"Проблема ще в тому, що Закон України "Про Державне бюро розслідувань" обмежує кількість працівників, які можуть працювати в ДБР – 1500 людей по всій Україні разом зі слідчими, оперативниками та державними службовцями", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатору штурму Євромайдану скасували арешт

Зараз на одного слідчого припадає понад 100 проваджень: злочини високопосадовців, правоохоронців, суддів, а також військові злочини та інші справи.

"Розслідуватиме справи Майдану окремий підрозділ, але сформувати його лише з чинних слідчих означає суттєво сповільнити розслідування в інших провадженнях", - зазначив керівник ДБР.

Тому Труба пропонує народним депутатам швидко ухвалити зміни до закону про ДБР. У них йдеться про скасування обмеження на кількість працівників відомства. Також він пропонує запровадити спрощену конкурсну процедуру для слідчих ГПУ, які розслідують справи Майдану.

"Новий департамент Генпрокуратури, який здійснюватиме процесуальне керівництво у розслідуваннях справ Майдану, має працювати безпосередньо в підпорядкуванні генпрокурора Руслана Рябошапки", - таку думку висловив екс-нардеп, громадський діяч Ігор Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Розслідування справ Майдану зупинять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути