вівторок, 10 серпня 2010 15:11

Розпочався суд над партнерами пастора Сандея

Розпочався суд над партнерами пастора Сандея

Сьогодні у Дніпровському районному суді Києва почалися попередні слухання у справі проти Жанни Кисіль та Павла Косенка.

Жанна Кисіль видавала себе за підприємницю. Зі сцени "Посольства Божого" закликала вкладати гроші в її бізнес під 8-10% на місяць. У той час як банки видавали бізнес-кредити під 10-18% річних. За свідченням 25 потерпілих прихожан церкви "Посольство Боже", з 2007 року у них виманили 5,7 млн грн.

Керівник адвокатської компанії "Боднарук, Кузьменко і партнери" Іван Боднарук повідомив, що банки можуть відібрати майно в ошуканих громадян. Він представляє потерпілих у суді.

"Потерпілі не мали вільних грошей. Тому брали банківські кредити під заставу власного житла. Брали 52-300 тисяч доларів. Тепер потерпілі не можуть платити кредити. І тому можуть залишитися без даху над головою. Банки можуть забрати їхнє житло за борги. Правоохоронці повинні знайти кошти, передані Кисіль та Косенку. Хочемо також з"ясувати роль головного пастора церкви Сандея Аделаджі та пастора Абоседе Аделаджі, його дружини в цій міні-піраміді. Суд має визначити, чи є Абоседе Аделаджа співучасницею злочину і покривала обвинувачену Кисіль", - розповів він.

Жанну Кисіль та Павла Косенка обвинувачують за статтею 190, частиною четвертою Кримінального кодексу — шахрайство в особливо великих розмірах. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у МВС повідомили, що все майно головного фігуранта справи фінансової групи King's Capital, пастора Церкви Посольства Божого Сандея Аделаджі заарештовано. Як відомо, громадянин Нігерії Аделаджа, який офіційно проживає в Україні, звинувачується в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Розпочався суд над партнерами пастора Сандея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути