середа, 28 жовтня 2009 15:53

Аделаджі висунули офіційне звинувачення

Аделаджі висунули офіційне звинувачення

Пастору церкви Посольства Божого Сандею Аделаджі днями було висунуто звинувачення в причетності до ще однієї фінансової афери з коштами громадян - за участю ПП "Грант".

Про це повідомили в Центрі громадських зв"язків Головного управління МВС України в Києві.

"Днями йому висунуто ще одне звинувачення у шахрайстві, по "Гранту". Запобіжний захід поки не змінювали. Він на підписці про невиїзд, з ним проводять всі слідчі дії", - зазначили в київській міліції.

Раніше, 14 жовтня, міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що в рамках розслідування кримінальної справи, пов"язаної з діяльністю компанії King"s Capital, міліція виходить на організоване злочинне угруповання на чолі з поки що невстановленою особою. Тоді Луценко зазначив, що цією особою може бути релігійний діяч.

Як зазначив Луценко, за даними слідства, з жовтня 2006 по травень 2008 року Аделаджа за попередньою змовою з громадянкою Іриною Данильченко, яка є власницею фірми, з метою заволодіння коштами громадян на своїх релігійних заходах закликав прихожан вкладати гроші в бізнес цієї людини.

За словами міністра, це підтверджується і заявами окремих громадян, й свідченнями самої Данильченко, яка повідомила, що частину коштів вона передавала пастору.

Луценко уточнив, що на даний момент мова йде про присвоєння близько 1,5 мільйона гривень.

Головне слідче управління МВС України в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної проти керівництва компанії King"s Capital, висунуло звинувачення пастору церкви Посольство Боже Сандею Аделаджі з обранням йому запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

"Громадянина Нігерії Сандея Аделаджу, який офіційно проживає в Україні, звинувачують в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах", - значиться в тексті звинувачення.

У цілому, за даними міліції, виявлено близько шести тисяч договорів з вкладниками. Мінімальна сума вкладу складає 2,5 тисяч грн, найбільший внесок - 555 тисяч грн. У договорах, які потрапили в міліцію, фігурували цифри від 30 до 70 тисяч грн.

Як повідомлялося раніше, у жовтні цього року, в Міністерстві внутрішніх справ України проводилися слідчі дії за участю пастора церкви Посольство Боже Сандея Аделаджі.

За словами начальника управління Головного слідчого управління МВС України Віталія Мехеда, розслідування кримінальної справи за фактом масштабних фінансових афер триває і в понеділок, 19 жовтня, зокрема, проводилися слідчі дії за участю Сандея Аделаджі.

Нагадаємо, 12 жовтня у Києві правоохоронці хотіли затримати пастора церкви Посольство Боже Сандея Аделаджу.

Протягом усього дня пастор давав свідчення у Головному управлінні по боротьбі з організованою злочинністю. Правоохоронці прийняли рішення затримати Аделаджу за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах (ст. 190 частина 4 Кримінального кодексу, що передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі).

Аделаджу затримали за підозрою в причетності до організації ще одного організованого злочинного угруповання, яке шахрайським шляхом заволоділо коштами громадян.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Аделаджі висунули офіційне звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути