понеділок, 14 червня 2010 18:12

Рожеву сукню Мерілін Монро продали вдвічі дорожче (ФОТО)

 

Знаменита атласна рожева сукня Мерілін Монро, в якій відома американська кіноактриса і співачка з'явилася перед камерами у фільмі "Джентльмени віддають перевагу блондинкам" (1953) під час виконання пісні "Кращі друзі дівчат - діаманти", пішла з аукціону за 319 тисяч доларів (213 тисяч фунтів стерлінгів), повідомляють в понеділок іноземні ЗМІ.

Лот номер 832 з каталогу "Сорокового аукціону пам'ятних речей Голлівуду" (Hollywood Memorabilia Auction 40), заздалегідь оцінювався в 150-200 тисяч доларів, що значно менше підсумкової суми.

Серед більш ніж 1,5 тисяч цінностей були виставлені численні фотографії з автографами, замальовки костюмів до фільмів і мультиплікаційних картин, макети судів і міжгалактичних лайнерів, а також предмети зброї та костюми з найбільш культових фільмів Голлівуду.

Однією зі справді "знакових" речей, що пішли з молотка під час аукціону, був знаменитий капелюх Злої відьми Заходу з фільму "Чарівник країни Оз" (лот номер 805), роль якої виконала Маргарет Хемілтон. Головний убір був куплений за 206,13 тисяч доларів (137,42 тисяч фунтів стерлінгів). Його оцінна вартість варіювалася від 100 до 150 тисяч доларів.

Наступним лотом (номер 864), що представляє особливу цінність для шанувальників кіномистецтва, стала іміджева "бездонна сумка" Мері Поппінс, куплена на аукціоні за 97,91 тисяч доларів (65 тисяч 274 фунти стерлінгів), хоча її оцінна вартість не перевищувала і 12 тисяч доларів.

Прихильникам Джонні Деппа відкрилася унікальна можливість дістати "фірмовий" камзол Джека Горобця з фільму "Пірати Карибського моря (Прокляття чорної перлини)" (лот номер 1124, проданий за 12,37 тисяч фунтів стерлінгів), а також "руки-ножиці" Едварда, що здобули грандіозну популярність, з фільму "Едвард Руки-Ножиці (лот номер 978, проданий за 18,86 тисяч фунтів стерлінгів) ", що принесли на аукціоні 46,88 тисяч доларів.

Цінителі картини Рідлі Скотта "Гладіатор" з Расселом Кроу в головній ролі могли придбати від костюмів і зброї головних героїв до прапора з символом Цезаря і знаменитого кістяного намиста Максимуса (лоти 1098-1105).

Любителі мультфільму-мюзиклу Генрі Селіка за сценарієм Тіма Бартона "Кошмар перед Різдвом" також мали можливість стати володарями цілої серії речей, використаних при підготовці або ж під час зйомок мультиплікаційного фільму: від замальовок епізодів до фігурок героїв (лоти 995-1044).

Аукціон, який влаштувала компанія Profiles in History, пройшов з 10 по 12 червня в Лос-Анджелесі.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Рожеву сукню Мерілін Монро продали вдвічі дорожче (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути