середа, 02 червня 2010 12:58

Єдиний спільний знімок Монро і Кеннеді став надбанням громадськості (ФОТО)

У лос-анджелеській галереї відкрилася виставка, присвячена легендарній актрисі Мерілін Монро. Центральним експонатом виставки стала фотографія, на якій артистка зображена разом з президентом США Джоном Кеннеді. Цей знімок є єдиним у своєму роді - в світі більше немає жодного спільного фото Монро і Кеннеді.

Унікальна фотографія була зроблена на вечірці з нагоди 45-річчя Кеннеді, 19 травня 1962 року, буквально через декілька хвилин після того, як Монро заспівала своє знамените "З днем народження, містер президент". На фото поряд з актрисою стоїть не тільки Джон Кеннеді, але і його брат Роберт.

У 1960-х роках ходили чутки про бурхливий роман Мерілін Монро і Джона Кеннеді. Також вважалося, що актриса одночасно є коханкою і Роберта Кеннеді, проте ані та, ані інша версія досі офіційно не підтверджені.

Незважаючи на те, що чутки про любовні стосунки артистки і глави держави постійно спростовувалися, за часів президентства Кеннеді розповсюдження його фотографій разом з Монро було заборонене. Всі спільні знімки пари конфіскувалися співробітниками розвідки і ФБР, причому заборона на такі фото стосувалася навіть офіційного фотографа Білого дому.

Так, 19 травня 1962 року фотограф президента зробив серію фотографій братів Кеннеді та Монро, а потім відвіз плівку додому. Проте зберегти фото він не зміг - агенти ФБР провели обшук у нього вдома і забрали всі негативи. Єдиний знімок, який він врятував, у результаті потрапив в розпорядження галереї Лос-Анджелеса. Фото вдалося зберегти тільки завдяки тому, що під час обшуку в будинку фотографа воно лежало в сушильному апараті, і агенти не знайшли його.

Знімок Монро і братів Кеннеді буде виставлений на аукціон. Очікується, що за лот вдасться виручити, щонайменше, 23 тисячі доларів. Виставка і аукціон в Лос-Анджелесі приурочені до дня народження актриси - 1 червня Мерілін Монро виповнилось би 83 роки.

Lenta.ru, The Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Єдиний спільний знімок Монро і Кеннеді став надбанням громадськості (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути