четвер, 02 квітня 2020 10:35

Рожевий місяць і магічний день – коли українці зможуть насолодитися незвичним явищем

Рожевий місяць і магічний день – коли українці зможуть насолодитися незвичним явищем
Найяскравіший супермісяць року – так званий рожевий місяць – українці зможуть спостерігати в ніч з 7 на 8 квітня. Фото: pixabay.com

Найяскравіший Супермісяць року - так званий рожевий Місяць - українці зможуть спостерігати в ніч з 7 на 8 квітня. Найнижчої точки орбіти Місяць досягне ввечері 7 квітня, а максимально яскравим він буде в досвітні години 8 квітня.

Супермісяцем в астрономії вважається момент проходження Місяця в межах 90% від перигею. Наступного разу Місяць такої величини і яскравості можна буде побачити 27 квітня і 26 травня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як побороти паніку під час карантину

Хоча характеристика "рожевий" передбачає, що Місяць матиме певний колір, це не так. Рожевим його названо на честь кольору дикого земного флокса, однієї з ранніх весняних квіток.

Квітневий Супермісяць пройде в зодіакальному сузір'ї Терези. Тому астрологи вважають добу під час повного Місяця енергетично потужною.

У жовтні 2020-го буде 2 повних Місяці, хоча зазвичай це явище спостерігають 12 разів на рік. У США повний Місяць має багато різних назв. Їх дали американські індіанці, які в календарі орієнтувалися на фази Місяця. Ось список цих назв: 10 січня — Вовчий місяць, 9 лютого — Сніговий місяць, 9 березня — Місяць черв'яків, 8 квітня — Рожевий місяць, 7 травня — Квітковий місяць, 5 червня — Полуничний місяць, 5 липня — Оленячий місяць, 3 серпня — Осетровий місяць, 2 вересня — Кукурудзяний місяць, 2 жовтня — Місяць врожаю, 31 жовтня — Блакитний місяць (це прізвисько будь-якого другого повного Місяця в календарному місяці), 30 листопада — Бобровий місяць, 29 грудня — Холодний місяць.

Зараз ви читаєте новину «Рожевий місяць і магічний день – коли українці зможуть насолодитися незвичним явищем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути