вівторок, 19 січня 2016 12:44

Росію запідозрили у просуванні голландського референдуму щодо України

Росію запідозрили у просуванні голландського референдуму щодо України
Фото: www.rbc.ua

У Нідерландах депутати партії D66 звернулися із запитом до МЗС країни з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум з приводу Угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Про це повідомив голландський депутат Кейс Ферхувен у своєму Twitter, передає видання Українська правда.

"Парламентський запит D66 щодо питання, чи впливає Росія у фінансовому відношенні на голландську політику", - написав він, виклавши скан-копію документа, що складається з 8 пунктів.

Голландські депутати посилаються на статтю у британському виданні The Telegraph, де зазначено, що Конгрес США доручив американській розвідці провести розслідування можливого підпільного фінансування європейських партій російськими спецслужбами протягом останнього десятиліття.

"Чи є у вашому полі зору будь-які ознаки, що на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС може яким-небудь чином, в тому числі і фінансово, впливати Росія?", - йдеться в запиті.

Депутати також хочуть знати, якою буде реакція уряду на повідомлення про те, що "Росію звинуватили в таємному фінансування європейських партій".

Як повідомляла раніше Gazeta.ua, уряд Нідерландів планує провести кампанію на підтримку України перед проведенням запланованого на 6 квітня 2016 року референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Росію запідозрили у просуванні голландського референдуму щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути