субота, 14 вересня 2024 07:22

Росії знадобиться перекинути більше сил на Курщину - ISW

Росії знадобиться перекинути більше сил на Курщину - ISW
Росіяни наступають на Курщині. Фото: ISW

Російські війська контратакували на всьому українському виступі у Курській області.

Ймовірно, росіянам доведеться перекинути туди додаткові підрозділи з інших частин театру бойових дій, щоб створити угруповання для тривалої контрнаступальної операції, пише Інститут вивчення війни (ISW).

"ISW продовжує відстежувати російські контратаки в Курській області, але ще не спостерігала широкомасштабних бойових дій, які б вказували на те, що російські сили розпочали широкомасштабну скоординовану контрнаступальну операцію, спрямовану на повне витіснення українських сил з Курської області", - йдеться у повідомленні.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець сказав, що на території Курської області перебуває від 33 тис. до 35 тис. російських військовослужбовців.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що російське військове командування має намір зосередити на Курщині від 60 тис. до 70 тис. військовослужбовців. Американські офіційні особи вважають, що Москві вистачить 50 тис. особового складу, щоб витіснити українців з Курської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон оцінив контрнаступ РФ на Курщині

"Досі російська влада в основному покладалася на погано навчених і екіпірованих призовників і невеликі підрозділи російських регулярних і нерегулярних військ. Малоймовірно, що більшість нинішнього російського угруповання в Курській області складається з досвідчених бойових підрозділів", - кажуть аналітики.

Російська контрнаступальна операція дуже ймовірно потребуватиме ще більше живої сили і техніки, ніж Росія вже зосередила в цьому регіоні. Російські повітряно-десантні війська, які нещодавно перевели до Курської області з фронту в Україні, наразі несуть основну відповідальність за контратаки.

Це свідчить, що російське військове командування може мати намір задіяти підрозділи, які вважаються більш "елітними".

Російські війська намагаються зайняти більш тактично вигідні позиції під час цих початкових контратак, перш ніж розпочати більш широку контрнаступальну операцію проти українських сил, що діють на північний схід від Кореневого і поблизу Суджі. Росіяни хочуть перерізати український виступ і просунутися до кордону на південний схід від Снагоста, щоб ускладнити існуючі українські логістичні маршрути і позиції вогневої підтримки ближче до кордону, перш ніж почати більш масштабну контрнаступальну операцію. Водночас передчасно оцінювати вплив двох днів російських контратак на місячне українське вторгнення в Курську область, особливо на тлі триваючих українських транскордонних атак.

Зараз ви читаєте новину «Росії знадобиться перекинути більше сил на Курщину - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути