Ексклюзиви
середа, 16 травня 2007 16:29

Росії запропонували вступити в "клуб багатих країн"

Росію запросили до початку переговорів зі вступу до Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), повідомив директор департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Андрій Кондаков.

"Відбулося те, чого ми чекали 11 років". Дипломат уточнив, що рішення запросити Росію до переговорів було ухвалене на сесії ОЕСР в Парижі.

"Ухвалене рішення є об"єктивним визнанням ринкової спроможності російської економіки, підтвердженням успіху реформ, що проводяться, готовності продовжувати конструктивну взаємодію по даному просуванню", - сказав Кондаків.

Росія подала офіційну заявку на вступ в ОЕСР в травні 1996 року. У грудні того ж року Рада ОЕСР відзначила, що участь Російської Федерації - "мета, що розділяється Організацією". З урахуванням критеріїв ОЕСР розроблялися правові норми - зокрема в області антимонопольного і податкового законодавства, іноземних інвестицій.

Вступ Росії дозволить всесторонньо реалізувати потенційні можливості співпраці. Напередодні, після переговорів з держсекретарем США Кондолізой Райс міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров виразив надію, що рішення про приєднання Росії до Організації економічного співробітництва і розвитку буде ухвалено 16 травня в Парижі, повідомляє NERWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Росії запропонували вступити в "клуб багатих країн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути