середа, 03 лютого 2010 10:01

Росіянку та Інтернет номінували на Нобелівську премію миру 2010

Росіянку та Інтернет номінували на Нобелівську премію миру 2010

Оголосили деяких номінантів на цьогорічну Нобелівську премію миру, передає Associated Press. До списку потрапили: китайський дисидент, російська правозахисниця й Інтернет.

Вчора завершився прийом заявок на отримання премії. За традицією, Комітет Нобелівської премії поки зберігає імена номінантів у таємниці. Проте, завдяки повідомленням тих, хто висував номінантів, імена деяких з них стали відомі. Серед претендентів - колишні лауреати премії, члени урядів і законодавчих органів, професори університетів й інші особи.

Ерна Сольберг, голова Консервативної партії Норвегії, висунула російську правозахисницю Світлану Ганнушкіну і центр правового захисту "Меморіал", який вона очолює.

Кваме Ентоні Аппіа, президент американського ПЕН-центру і професор філософії Прінстонського університету повідомив, що він рекомендував Лю Сяобо. Лю - відомий китайський десидент, якого нещодавно ув"язнили. Китайський уряд вже встиг закликати журі відхилити подання.

Італійська версія журналу Wired запропонувала включити до списку номінантів Інтернет. Журнал назвав його інструментом для просування "діалогу, обговорення і досягнення консенсусу шляхом комунікації" і для сприяння розвитку демократії.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Росіянку та Інтернет номінували на Нобелівську премію миру 2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути