понеділок, 02 серпня 2010 17:01

Росіяни самі спалили своє село заради "дармових" німецьких будинків

Росіяни самі спалили своє село заради "дармових" німецьких будинків

У Росії почалися підпали заради нових будинків. У Володимирській області спалили ціле село.

Жителі Володимирській області самостійно підпалили своє село, дізнавшись, що нові будинки погорільцям будуватиме німецька компанія.

За словами місцевого жителя Андрія, до жителів села просочилася інформація, що на місці згорілих селищ будуть будувати енергозберігаючі "зелені будинки". Дізнавшись про це, вони провели збори, влаштували таємне голосування і вирішили не перешкоджати вогню і не боротися з ним.

При цьому вони підрахували силу і напрям вітру, а також швидкість поширення вогню.

Сам Андрій з товаришем намагався в цей час врятувати від пожежі "родове гніздо". Місцеві жителі запевнили його, що до нього вогонь не добереться.

Це не єдиний відомий йому випадок, коли власники навіть раді пожежі. Так, орендатор лісів також вирішив підпалити дерева на своїй території. Таким чином він збирається розчистити землю під котеджі, щоб потім виставити їх на продаж або здавати.

В інших регіонах, де погорільцям вже видають компенсації, почалися махінації з грошима. Деякі жителі Воронезької області намагаються отримати гроші двічі.

Зокрема, такі випадки були зафіксовані в готелі "Брно", який належить обласній адміністрації і де тимчасово розмістили погорільців.

У Виксунському районі напередодні був затриманий чоловік похилого віку, який у нетверезому стані намагався підпалити будинок своєї співмешканки. Ймовірно, він хотів отримати за нього компенсацію.

Нагадаємо, в минулу п'ятницю прем'єр-міністр Володимир Путін підписав розпорядження про допомогу постраждалим.

Максимальний розмір компенсації складе 800 тисяч гривень: по 25 тисяч гривень з федерального і регіональних бюджетів за згоріле майно, 500 тисяч - на будівництво житла, 250 тисяч - на інфраструктуру. По 250 тисяч гривень буде виплачено сім'ям загиблих.

У пожежеах вже загинуло 34 людини, під Москвою згоріло дві дитини.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Росіяни самі спалили своє село заради "дармових" німецьких будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути