четвер, 22 липня 2010 09:39

МНС попередило українців про пожежну небезпеку

МНС попередило українців про пожежну небезпеку

В Україні 22 липня зберігатиметься спекотна погода. Короткочасні дощі пройдуть тільки на заході та півдні України. МНСники попереджають про загрозу пожеж.

23-24 липня в Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській і Черкаській областях збережеться сильна спека 35-37°, переважатиме надзвичайна пожежна небезпека.

22 липня у Криму та Приазов 'ї пройдуть грози, в окремих районах град та шквали.

Нагадаємо, за даними Держкомстатистики, протягом 2009 року в Україні сталося понад 7000 лісових пожеж, якими знищено та пошкоджено понад 6300 га лісу, та завдано матеріальних збитків на суму майже 25000 тисяч гривень.

Рятувальні підрозділи МНС минулого року 697 разів брали участь у гасінні лісових пожеж, залучали понад 4 тисячі пожежників та понад тисячу одиниць пожежної та аварійно-рятувальної техніки.

Як повідомлялося, в Україні з'явилися перші жертви рекордної спеки. На набережній Леніна в Дніпропетровську прямо в колясці помер двомісячний малюк. Того ж дня на проспекті Воронцова на дорозі, що веде на пляж, помер 72-річний чоловік.

На Львівщині трирічна дівчинка з'їхала з дитячої гірки і обпеклася об розжарений метал. Дитину довелося рятувати в Центрі термічної травми і пластичної хірургії 8-ої міськлікарні.

Начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що спека не має наміру відступати ще два тижні.

"Коливання температури можуть бути в межах 2-3-х градусів, в цілому ж погода не зміниться", - заявив він, додавши, що можливі і нові температурні рекорди. Зокрема стовпчики термометрів можуть піднятися до 40 градусів тепла.

ТСН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «МНС попередило українців про пожежну небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути