середа, 21 липня 2010 18:28

В Україні через спеку помирають люди

В Україні через спеку помирають люди

В Україні з'явилися перші жертви рекордної спеки. Минулої суботи, 17 липня, на набережній Леніна в Дніпропетровську прямо в колясці помер двомісячний малюк.

"Поки ймовірна причина смерті - тепловий удар. Але ми знаємо, що нещодавно хлопчик лежав у лікарні", - розповіли на станції швидкої допомоги.

Того ж дня на проспекті Воронцова на дорозі, що веде на пляж, помер 72-річний чоловік. Медики кажуть, що він страждав на хронічні захворювання, які при спеці сильно загострюються.

Спека викликала небувалий ажіотаж у курортних селищах на узбережжі Азовського моря. Сотні дончан, рятуючись від спеки, їдуть на узбережжя, сподіваючись знайти місце для ночівлі біля моря. Проте пансіонати, міні-готелі і просто будинки в приватному секторі обвішані табличками - "Місць немає". Хтось, не знайшовши притулку, повертається в місто, інші ж - а їх більшість - вважають за краще заночувати прямо на пляжі. Отже ночами тут так само людно, як і вдень.

А на Львівщині трирічна дівчинка з'їхала з дитячої гірки і обпеклася об розжарений метал. Дитину довелося рятувати в Центрі термічної травми і пластичної хірургії 8-ої міськлікарні.

Високий градус навіть техніка не витримує.

В Одесі прямо на маршрутах доводиться зупиняти тролейбуси, нещодавно закуплені мерією, щоб ті трохи охолодилися до максимально допустимих 30 градусів. А в Маріуполі днями прямо на вулиці вибухнули скати у маршрутці. Гума не витримала тиску, який росте з кожним зайвим градусом. Від удару в мікроавтобуса зірвало днище. На щастя, в середині дня пасажирів було небагато, і медична допомога знадобилася лише одній людині.

Начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що спека не має наміру відступати ще два тижні. "Коливання температури можуть бути в межах 2-3-х градусів, в цілому ж погода не зміниться", - заявив він, додавши, що можливі і нові температурні рекорди. Зокрема стовпчики термометрів можуть піднятися до 40 градусів тепла.

"КП в Украине"

Зараз ви читаєте новину «В Україні через спеку помирають люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути