понеділок, 02 серпня 2010 11:35

Пожежі у Росії продовжують вбивати людей (ФОТО)

У Центральній Росії продовжує горіти велика кількість природних пожеж, які добираються до населених пунктів і знищують цілі села.

Вогонь вже залишив без даху 2210 осіб, від вогню постраждали 77 населених пунктів у 10 регіонах. Як повідомляють в МНС, у результаті пожеж загинули вже 34 людини, більше 5 тис. евакуйовано з небезпечних районів.

У той же час деякі люди намагаються збагатитися, користуючись ситуацією: у районах, потерпілих від пожеж, з"явилися мародери і палії.

Як повідомили "РБК" в ГУВС по Ніжегородській області, де горіли найбільші за площею пожежі, затримані декілька підозрюваних у викраданні речей погорільців, а також у підпалі з метою отримання виплати.

У Гідрометцентрі РФ "Комерсантові" заявили, що в найближчі декілька днів пожежонебезпечна погода в регіонах Центрального і Приволжського федеральних округів залишиться незмінною.

Протягом тижня очікуються рідкісні грози з поривами вітру до 18 метрів в секунду, денна температура в деяких регіонах доходитиме до 42 градусів.

За даними Мінрегіона РФ, збиток від пожеж по всій Росії склав вже більше 4,6 млрд рублів. Як повідомляє газета "Відомості", на ліквідацію наслідків розгулу вогняної стихії з бюджету виділено 5 млрд руб., в деяких регіонах підприємствам рекомендовано скорочувати виробництво.

У минулу п'ятницю прем'єр-міністр Володимир Путін підписав розпорядження про допомогу потерпілим. Максимальний розмір компенсації складе 3,2 млн руб.: по 100 000 крб. з федерального і регіональних бюджетів за згоріле майно, 2 млн - на будівництво житла, 1 млн - на інфраструктуру. По 1 млн крб. буде виплачений сім"ям загиблих.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович доручив уряду надати допомогу регіонам Російської Федерації, що постраждали від пожеж.

Фото: "Эхо Москвы"

Зараз ви читаєте новину «Пожежі у Росії продовжують вбивати людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути