середа, 09 грудня 2009 08:08

Росіяни продавали до Москви неповнолітніх українок

Росіяни продавали до Москви неповнолітніх українок

Працівники Управління боротьби зі злочинами, пов`язаними з торгівлею людьми, Головного управління МВС в Луганській області припинили діяльність транснаціональної злочинної групи, які займались вербуванням і продажем дівчат до Росії з метою сексуальної експлуатації.

Як повідомили у Департаменті зв"язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України, встановлено, що вони лише упродовж листопада цього року завербували і переправили до Москви п"ятьох громадянок України, чотири з яких - неповнолітні.

До складу організованої злочинної групи входили громадяни РФ, які перебували в міждержавному розшуку, та жителі Луганської області.

Стосовно учасників транснаціональної злочинної групи порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.149 "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини, вчинена організованою групою" Кримінального кодексу України.

Організатора та одного з активних учасників злочинної групи заарештовано. Триває досудове слідство.

Як повідомлялося, в Україні планується запровадити єдиний облік постраждалих від торгівлі людьми. За даними Мінсім"ї, в Україні зараз функціонує вісім центрів реінтеграції для осіб, які постраждали від торгівлі людьми (два в Одеській, по одному - у Волинській, Житомирський, Львівській, Чернівецькій, Херсонській областях та в м. Києві (медико-реабілітаційний)).

Упродовж 6 місяців 2009 року було виявлено 197 злочинів, кваліфікованих за ст. 149 КК України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини), повернуто в Україну 229 постраждалих від торгівлі людьми, з яких 35 - діти, знешкоджено 8 організованих груп зазначеної спрямованості. Задокументовано 42 факти торгівлі людьми, у тому числі 11 безпосередньо пов"язаних з трудовою експлуатацією. Викрито 45 фактів шахрайства, пов"язаних із посередництвом у працевлаштуванні за кордоном, установлено 57 потерпілих, яким завдано збитків на загальну суму понад 950 тис. грн.

Вербування і продаж людей здійснювалися, як правило, з метою трудової та сексуальної експлуатації. Країнами призначення для жертв торгівлі з України найчастіше були Російська Федерація, Польща, Туреччина, Ліван, Ізраїль.

За матеріалом УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Росіяни продавали до Москви неповнолітніх українок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути