вівторок, 28 грудня 2010 20:28

Росіяни передумали закривати українську бібліотеку у Москві

Росіяни передумали закривати українську бібліотеку у Москві

Міністерство закордонних справ Росії обіцяє зробити все необхідне для того, щоб бібліотека української літератури в Москві працювала.

Таку обіцянку послу України в РФ Володимиру Єльченку дали в російському МЗС, передає "Інтерфакс-Україна".

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин повідомив, що 28 грудня за дорученням глави МЗС Костянтина Грищенка Єльченко зустрівся із заступником глави зовнішньополітичного відомства РФ Григорієм Карасьовим у зв'язку з ситуацією навколо бібліотеки української літератури в Москві.

"Під час зустрічі глава диппредставництва України в Росії висловив стурбованість української сторони накладенням тимчасового обмеження роботи бібліотеки, як важливого центру культурно-освітнього української громади в російській столиці", - сказав Волошин.

Він додав, що Єльченко в ході зустрічі висловив переконання української сторони в тому, що ця ситуація створює негативний резонанс, який шкодить розвитку україно-російського співробітництва.

У свою чергу, за його словами, Карасьов погодився з тим, що це не внесе позитиву в розвиток україно-російського партнерства і запевнив Єльченка у тому, що мова про закриття бібліотеки або зміни її статусу і функцій не йде.

"Карасьов підкреслив, що МЗС Росії буде приймати всі необхідні зусилля для того, щоб бібліотека української літератури в Москві продовжувала свою роботу, як важливий центр задоволення культурно-освітніх прав етнічних українців, які проживають у Москві та інших регіонах РФ", - повідомив Волошин.

Він також додав, що МЗС України продовжує докладати усіх необхідних зусиль для того, щоб бібліотека української літератури швидше приступила до повноцінного функціонування.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни передумали закривати українську бібліотеку у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути