понеділок, 27 грудня 2010 16:06

МЗС заступилося за українську бібліотеку в Росії

МЗС заступилося за українську бібліотеку в Росії

Міністерство закордонних справ України вважає своїм пріоритетом збереження "Бібліотеки української літератури" в Москві.

Про це сказано в коментарі МЗС, поширеному в понеділок.

"Українська сторона вважає для себе пріоритетом збереження і розвиток "Бібліотеки української літератури" у Москві як важливого осередка культурно-освітнього життя двохсоттисячної української громади в російській столиці", - відзначають в зовнішньополітичному відомстві.

МЗС України розраховує, що представники органів російської влади у своїх діях щодо бібліотеки будуть виходити з необхідності якісного задоволення освітніх та культурних потреб етнічних українців, що проживають у Росії.

У зовнішньополітичному відомстві відзначили, що ретельно відслідковують розвиток ситуації навколо цієї установи.

"Як повідомило керівництво бібліотеки, у зв'язку з продовженням перевірок Управлінням культури Центрального адміністративного округу Москви видано наказ про тимчасове припинення роботи читацького та абонентського залів щоб уникнути зайвих незручностей для їх відвідувачів ", - відзначили в МЗС України, додавши, що в результаті обшуку в бібліотеці не було виявлено жодної екстремістської книги.

У той же час, як відзначають в МЗС культурно-просвітницька робота бібліотеки не припинялася: до кінця цього року і на початку наступного відбудуться всі раніше заплановані літературні читання, презентації та інші просвітницькі заходи.

Крім того, всі заплановані до новорічних і різдвяних свят заходу для української громади Москви, в тому числі і в рамках діючої на базі української бібліотеки недільної школи, також відбудуться за планом.

Нагадаємо, що увечері 26 грудня була закрита єдина в Росії бібліотека української літератури.

У свою чергу, у БЮТ назвали закриття бібліотеки недружнім актом. "Тимошенківці" також вимагають негайно розблокувати її роботу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МЗС заступилося за українську бібліотеку в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути