вівторок, 12 червня 2007 18:24

Росіяни не знають дати дня незалежності Росії

12 червня - День Росії. Це свято наголошується з 1994 року в ознаменування ухвалення декларації про державний суверенітет РРФСР, який стався чотирма роками раніше. За свою недовгу історію свято вже було перейменоване з Дня незалежності Росії в день Росії. Зараз більшість росіян просто не знають, який саме свято потрібно відзначати 12 червня.

Прес-секретар Левада-центр Ірина Полілова сказала: "Ми ставили нашим респондентам питання про те: "Чи знаєте ви, яке свято наголошується 12 червня?. 53 % опитаних в травні нинішнього року сказали, що це День незалежності Росії, і ще 21 % назвали свято вірно - День Росії. В той же час 12 % зовсім не знають, яке свято святкується цього дня, а 4 % не вважають це святом."

У 2003 році 65 % твердо знали, що 12 червня відмічається День незалежності Росії, а в 2006-му думки розділилися на дві складові - День незалежності Росії і День Росії. А до 2007 року чомусь зріс відсоток тих, хто все-таки дотримується думки, що це не День Росії, а День незалежності Росії.

Така розбіжність в думках або така неточність у відповідях пояснюється недостатньо високим рівнем інформованості населення про те, що дійсно значить свято 12 червня.

У 1998 році 12 % взагалі не вважали цей день святом, а зараз - всього лише 4 %. Отже, є якесь нерозуміння результатів подій 1991 року, які були витоком цього свята, повідомляє Радіо "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не знають дати дня незалежності Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути