четвер, 29 березня 2007 10:38

Росіяни мало не збили своїм сміттям аргентинський літак

Пілот авіалайнера А-340, що слідував в новозеландський Окленд з чилійського Сантьяго, пережив декілька неприємних моментів, коли в декількох кілометрах від його літака з неба посипалися розжарені уламки російського космічного апарату.

За його словами, палаючі уламки пройшли всього у восьми кілометрах перед його кабіною, через 10 хвилин після того, як лайнер зайшов в повітряний простір Нової Зеландії.

У новозеландській корпорації авіанавігація заявила, що космічне сміття на цей раз впало в океан на 12 годин раніше запланованого. При цьому там відзначили, що зазвичай терміни входу в атмофсеру відпрацьованих космічних приладів дотримуються з граничною точністю.

А-340 приземлився в аеропорту Окленда за розкладом. Проте, якби в лайнер потрапив один з уламків, то цього могло б і не відбутися.

Нагадаємо, що більшість орбітальних космічних апаратів, що відслужили, підлягають затопленню в південній частині Тихого океану в так званій "Зоні, закритій для судноплавства".

Тип апарату, що ледь не збив чилійський лайнер не уточнюється, проте відомо, що приблизно в той же час в зоні затоплення впала російська космічна вантажівка "Прогрес", заповнена відходами з МКС, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Росіяни мало не збили своїм сміттям аргентинський літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути