середа, 12 грудня 2007 11:49

Росія знову харчуватиметься польським м"ясом

Росія і Польща на переговорах у Москві домовилися про відновлення постачань РФ польської тваринницької продукції, які були обмежені російською стороною два роки тому, повідомив на прес-конференції міністр сільського господарства Олексій Гордєєв.

"Як тільки буде підписаний меморандум між службами, відразу поновлюються постачання. Решта обмежень по деяких видах сільськогосподарської продукції зберігається. Але це звичайна ситуація", - сказав міністр після переговорів з міністром сільського господарства Польщі Маріком Савіцьким.

За його словами, меморандум між ветеринарними службами Росії і Польщі буде підписаний наступного тижня у Калінінграді, відразу після цього будуть зняті обмеження на постачання тваринницької продукції з Польщі.

Росія в листопаді 2005 року обмежила постачання м"яса з території Польщі у зв"язку з випадками грубих порушень ветеринарного законодавства при постачаннях продукції тваринного походження і "фальсифікацією м"яса, що поставлялося до Росії". Польща, за даними Мінсільгоспа Росії, стала перевалочним пунктом для постачань в РФ неякісного м"яса з третіх країн.

Напередодні саміту РФ-ЄС у Гельсінкі, що пройшов в листопаді 2006 року, Польща наклала вето на початок переговорів за новою угодою РОСІЯ-ЄС, зажадавши як попередню умову відміни Росією заборони на імпорт польського м"яса і овочів.

"Ми констатуємо, що у нас є повне розуміння і домовленість про відновлення постачань продукції тваринництва", - сказав Гордєєв.

Він також відзначив, що ветеринарні служби Польщі і Росії, які підписуватимуть меморандум, повністю уточнили взаємні вимоги і правила роботи по перевірці продукції тваринництва.

"Ми гарантуємо, обидві сторони, що до Росії надходитиме якісна тваринницька продукція і буде виключений імпорт з третіх країн, а також зловживання бізнесу", - сказав глава Мінсільгоспа.

Гордєєв повідомив, що вже визначені митні пункти пропуску і регламент взаємодії служб двох країн, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія знову харчуватиметься польським м"ясом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути