середа, 06 жовтня 2010 13:13

Росія забезпечить ураном український завод ядерного палива

Росія забезпечить ураном український завод ядерного палива

Росiя повнiстю забезпечить збагаченим ураном завод iз виробництва ядерного палива, який планує побудувати в Українi росiйське ВАТ "ТВЕЛ".

Про це заявив голова держкорпорацiї "Росатом" Сергiй Кирiєнко на засiданнi президії російського уряду.

Саме "ТВЕЛ" виграв тендер на будiвництво цього пiдприємства у вересні.

"У нас була складна боротьба з американською компанiєю "Westinghouse". Вони свого часу потiснили нас на всiх схiдноєвропейських ринках", ?" наголосив голова "Росатому".

Нагадаємо, міжвідомча конкурсна комісія з вибору технології створення в Україні підприємства з виготовлення ядерного палива визначила переможцем конкурсу російську компанію ВАТ "ТВЕЛ".

Про це повідомила помічник директора представництва компанії Westinghouse Electric Company в Україні Світлана Меркулова.

"Ми отримали повідомлення, в якому нам дякують за участь у конкурсі і повідомляють, що міжвідомча комісія прийняла рішення на користь "ТВЕЛ", - сказала вона.

Раніше заступник міністра палива і енергетики Наталія Шумкова висловила надію, що Кабінет міністрів, на затвердження якого будуть направлені рекомендації міжвідомчої конкурсної комісії, затвердить переможця конкурсу до жовтня 2010 року.

Як повідомлялося, затверджена урядом державна цільова економічна програма "Ядерне паливо України" передбачає введення в експлуатацію першої черги заводу з фабрикації ядерного палива в 2013 році.

Потреба АЕС України в тепловидільних збірках для реакторів типу ВВЕР-1000 в 2009-2012 роках оцінюється в 620 штук щорічно, повідомляє Радіо Свобода.

Зараз ви читаєте новину «Росія забезпечить ураном український завод ядерного палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути