вівторок, 10 липня 2007 15:50

Росія відновить океанський флот за 20 років

Відповідно до планів, озвучених головкомом ВМФ адміралом Володимиром Масоріним, протягом найближчих двадцяти років флот повинен отримати шість повноцінних авіаносних ударних груп, кожна з яких враховуватиме авіаносець, сили супроводу і допоміжні судна. Три АУГ базуватимуться на північному, три - на тихоокеанському флоті. Така чисельність флоту дозволить постійно тримати на бойовому чергуванні два авіаносні кораблі, ще два знаходитимуться в бойовій готовності і два - проходити ремонт або модернізацію.

В результаті російський флот перевершить за чисельністю авіаносних кораблів ВМФ СРСР, що мав в своєму розпорядженні до кінця 80-х років чотири важкі авіаносні крейсери, - "Київ", "Мінськ", "Новоросійськ" і "Баку".

Будівництво нового авіаносного корабля для ВМФ Росії почнеться в наступному десятилітті. Планується ввести до складу флоту перші серії бойових надводних кораблів нового покоління, призначених для супроводу авіаносців, боротьби з авіацією і підводними човнами.

Чисельність флоту після реформи складе близько 300 бойових кораблів основних класів, проте частка кораблів океанської зони значно зросте в порівнянні з нинішньою, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Росія відновить океанський флот за 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути