Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2013 10:33

Росія відмовилася платити за користування українським полігоном "НИТКА"

Росія відмовилася платити за користування українським полігоном "НИТКА"
Фото: spotters.net.ua

Росія офіційно поінформувала українську сторону про те, що, починаючи з 2014 року, більше не планує використовувати полігон " НИТКА " для підготовки льотчиків в інтересах авіації Військово-морського флоту РФ. Про це повідомив РІА "Новости" високопоставлене джерело в Міноборони РФ.

В Єйську (Краснодарський край) завершується будівництво російського комплексу " НИТКА ". У середині липня цього року літаки МіГ- 29КУБ здійснили перші тренувальні польоти, що імітують захід на посадку на авіаційну палубу цього полігону.

"Українська сторона проінформована про те, що полігон злітно-посадкових систем" НИТКА "у Криму, починаючи з 2014 року і в подальшому використовувати для підготовки льотчиків авіації російського Військов -морського флоту не планується" , - сказав співрозмовник.

За його словами, українські партнери у відповідь вже заявили про готовність припинити дію російсько-української міжурядової угоди від 1997 року, що регламентує використання полігону " НИТКА ". Раніше головком ВМФ РФ адмірал Віктор Чирков повідомив, що російський тренажер у Єйську почне функціонувати на рубежі 2013-2014 років.

Нагадаємо , авіаційний комплекс " НИТКА " ( наземний випробувальний тренувальний комплекс авіаційний ) використовується для підготовки льотчиків палубної авіації. Єдиний створений в СРСР тренувальний авіакомплекс знаходиться на аеродромі Новофедорівка ( поблизу міста Саки у Криму). Після розпаду СРСР він перейшов до України. Угода між урядами України і Росії про використання полігону була підписана у лютому 1997 року. У березні цього року перший заступник міністра оборони України Олександр Олійник заявив, що Україна вивчає можливість надання тренувального комплексу палубної авіації " НИТКА " у Криму збройним силам інших держав за погодженням з Росією. Раніше повідомлялося про те, що Росія має намір восени 2013 року ввести в експлуатацію власний аналог кримського авіатренажерного комплексу " Нитка", за використання якого минулого літа Україна вирішила брати з росіян "живі" гроші замість комплектуючих до авіатехніки.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася платити за користування українським полігоном "НИТКА"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути