четвер, 16 серпня 2012 13:04

Україна вирішила брати з Росії гроші, а не запчастини, за оренду полігона в Криму

Україна вирішила брати з Росії гроші, а не запчастини, за оренду полігона в Криму
Комплекс НВТКА побудований на початку 1980-х років. Фото: cryme.org

Кабінет міністрів надав повноваження міністру оборони на підписання Протоколу про внесення змін до Угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про використання полігону злітно-посадкових систем "Нитка".

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, відповідне розпорядження, розроблене відомством на виконання доручень президента щодо підвищення ефективності використання полігону "Нитка", було прийнято засіданні уряду 15 серпня.

"Реалізація Протоколу дасть змогу перейти на розрахунки за використання полігону у твердій грошовій сумі замість отримання запчастин, збільшити перелік авіаційної техніки, яка залучатиметься для проведення випробувань на полігоні, а також використовувати полігон в інтересах не тільки Російської Федерації, а й інших держав", - сказано у повідомленні.

У міноборони впевнені, що підписання зазначеного документа дозволить отримати додаткові надходження до державного бюджету за використання полігону іншими державами та удосконалити договірно-правову базу у сфері військового співробітництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні за 20 років проінвестовано майже 4 мільярди в молодіжне будівництво - Рисухін

Нагадаємо, чинна редакція базової Угоди передбачає розрахунок російською стороною за використання полігону у вигляді поставки запасних частин до літаків типу "Су" на еквівалентну суму, затрачену українською стороною за надані послуги. Також базовою Угодою передбачено використання на полігоні літаків тільки типу "Су", що унеможливлює надання послуг на  полігоні іншим типам літаків третіх держав.

Зазначимо, у березні Російська Федерація погодилася збільшити до $2 млн на рік плату за використання українського навчального полігону для палубної авіації НВТКА.

Комплекс НВТКА, побудований на початку 1980-х років, розташований в 7 км від міста Саки у селищі Новофедорівка на березі Каламітської затоки Чорного моря. Він призначений для відпрацювання техніки зльоту-посадки літаків морської авіації та імітує хитку палубу авіаносця.

Зараз ви читаєте новину «Україна вирішила брати з Росії гроші, а не запчастини, за оренду полігона в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути