Ексклюзиви
середа, 17 вересня 2008 16:01

Росія сказала, коли кораблі ЧФ будуть відведені від берегів Абхазії

Кораблі Чорноморського флоту РФ будуть відведені від берегів Абхазії, як тільки Чорне море покинуть кораблі США, повідомив в середу постійний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін.

Чорноморський флот отримав наказ забезпечити безпеку побережжя поблизу берегів Абхазії у зв"язку з ескалацією конфлікту в Південній Осетії.

"Думаю, що наші кораблі знаходитимуться у берегів Абхазії рівно стільки, скільки буде потрібно для підтримки безпеки", - сказав Рогозін журналістам в Брюсселі.

Постпред заявив, що, як тільки американські кораблі, які, за його словами, здійснюють функції розвідки за російським флотом і являють загрозу для Росії, будуть виведені з акваторії Чорного моря, "не потрібно буде тримати там наші кораблі".

При цьому посол повідомив, що російська сторона має в своєму розпорядженні дані, згідно з якими кораблі США доставили до Грузії під виглядом гуманітарної допомоги устаткування для відновлення ППО республіки, повідомляє РІА Новости.

"Вона (система ППО) фактично відновлена на ділянці Туреччина-Грузія", - сказав Рогозін.

Зараз ви читаєте новину «Росія сказала, коли кораблі ЧФ будуть відведені від берегів Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути